Kummola ja kusettajat!

4.6.2014

kummola_kansiPentti Sainio
Kummolan kääntöpiiri: Urheiluviihteen kulissien takaista peliä
Into-kustannus 2014
319 sivua

Tasan viikko sitten, keskiviikkona, toukokuun 28. päivänä tuli Helsingin hovioikeudesta päätös, jossa todettiin, että Kalervo Kummolasta Into-kustantamon ja Pentti Sainion kirjan voi julkaista. Puuttuminen julkaisuprosessiin olisi ollut näet perustuslaissa taatun sananvapauden ja ennakkosensuurittomuuden vastaista.

Rötösherranen kirjoittaa blogissaan jo 3. huhtikuuta seuraavasti: ”Nyt kun Kummola & kumpp. lähtivät näin aktiivisesti kampittamaan julkaisua, tulee mieleen kaksi johtopäätöstä: 1) kirjassa on oltava jotain poikkeuksellisen törkyistä ja mielenkiintoista, joka oikeasti ansaitsee tulla julki, ja 2) kirjassa väitetty pitää paikkansa. Miksi muuten sen julkaisua yritettäisiin torpata?” Tämä Kummolan ja jääkiekkoliiton toiminta on todella mielenkiintoista.

Kun on lukenut kirjan, niin ihmetys on vielä suurempi. Onko Kummolalla Into-kustantamon osakkeita, vai onko hänellä joku muu tapa hyötyä taloudellisesti tästä kirjasta? Näin siksi, että kirja on todellisuudessa kovin kiltti Kummolalle ja pääsääntöisesti kaikille. Periaatteessa kaikki kirjan tiedot ovat olleet yleisesti saatavilla, nyt ne vain on koottu kokonaisuudeksi ja pantu kansien väliin.

Mutta kyllä kirjasta toki löytyy yksi pelle. Hän on suureksi liikemiesneroksi ja –kyvyksi usein mainittu ja leimattu Hjallis Harkimo. Tämän gurun liiketoimiin on kaadettu rahaa saaveittain, niin yhteiskunnan kuin yksityistenkin yritysten toimista. Kaikki vaan on mennyt pieleen. Ehkä suurin kupru oli Harkimon suuruudenhullu hanke rakentaa Hampuriin suurareena. No, homma kaatui Sanoma Yhtiöiden niskaan ja maksoi todella paljon.

Harkimon kummisetänä on toiminut juuri Kummola, joka itse ja erilaisten yhtiöidensä kautta on ohjaillut rahaa bisnesnero Harkimolle. Jatkuvasti kun kirjaa lukee, niin tulee mieleen Kummolan ja Harkimon outo suhde. Tietenkin se on taloudellinen, mutta jotenkin siinä on eräänlainen homoeroottinen daddy-poika –suhteen maku. Ei se ole kuitenkaan –todennäköisesti mitenkään seksuaalista – mutta sellainen vaan esille pulpahtaa aika useasti.

Kun Harkimo on kirjan pelle tai omaa tahtoa vailla oleva sätkynukke, niin nukketeatterin kaikkivoipa ohjaaja ja naruista vetäjä on tietenkin Kalervo Kummola. Hänellä on läheinen suhdeverkosto, niin valtionhallintoon, poliitikkoihin kuin yksityiseenkin taloussektoriin. Hän liikkuu seittiverkossaan kuin ristilukki, jolle kelaa kaikki saatavissa oleva raha ja halu on enemmän kuin valtava. Verkosto ei ole vain kotimainen vaan myös useat ulkomaiset henkilöt ovat tuossa seitistössä.

Olemme juuri saaneet lehdistöstä lukea kuin potkupallon kansainvälinen lajiliitto ja sen jäsenet ovat saaneet miljoonia korruptiorahaa jotta kisat myönnettiin Quatarille. Quatarin kaltaisten ei-demokraattisten valtioiden on enemmän kuin helppo voidella päättäjiä. Sama tapahtui tietenkin kun Valko-Venäjä haki ja sain jääkiekon MM-kisat vuodelle 2014. Tietenkin mukana hääri Kummola, mutta millä summalla hänet saatiin voideltua Minskin kisaisännyyden taakse. Maan valtiojohto on matkustusboikotissa ja haluaa kuitenkin päteä ja saada arvostusta. No, minulle tuollaisten kisojen järjestäminen ei maan arvostusta lisää, tosin se vähentää kansainvälisen kiekkoliiton ja yleensä jääkiekon arvostusta.

Kirjan loppupuolella käsitellään Hartwall-areenan ja Jokereiden myyntiä venäläisille uusrikkaille. Tässä yhteydessä tulee hyvin esille, että käsitteet isänmaa ja Kummola eivät sovi samaan pakettiin. Ne ovat yhtä kaukana toisistaan kuin etelänapa on pohjoisnavasta. Oikeastaan kaiken takana on Kummolan ja yleensä kansainvälisen jääkiekkoliiton johdon halua nuolla Putinin peppua ja saada paljon mahdollista hyötyä niin Putinista kuin Venäjän rahoistakin. Ja Kummolahan oli valmis myymään vai oman äitinsä, jos Putin ja Putinin kaverit sitä olisivat halunneet. Nyt myytiin vain yksi tappiota jatkuvasti tuottanut hallit sekä keskinkertainen joukko kiekkotappelijoita.

Ikävää on lukea monen tuntemani henkilön nimi tuosta kirjasta, mutta eivät he konnia ole, vaan pikemminkin yksinkertaisia hölmöjä, joilta kusetetaan rahat pois, tai ainakin mahdollisimman paljon. Mutta, eikös se ole nyt vaan niin, että se jolle on paljon annettu, niin siltä voi enemmän kusettaa kuin köyhiltä. Me vaan maksamme kiltisti veroja ja sitten ministeriön ja Kokoomukset pojat järjestelevät rahaa jääkiekolle ja Kummolalle.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.