VARJELE LUOJA, IHMISEN LASTA…

23.2.2021
Sanomattakin on selvää, mitä Ville Ranta haluaa meille kertoa!

Lauri Nurmi
Jussi Halla-Aho

Epävirallinen elämäkerta
Into-kustannus, Helsinki/Tallinna, 2021, 336 sivua

Olen lukenut jokaisen Lauri Nurmen kirjoittaman ja Into -kustantamon kustantaman teoksen ja kaikissa niissä on hyvin selkeä yhteinen tekijä. Kyseessä on tietenkin kirjoittajan hieno kyky kirjoittaa eläväistä ja helposti luettavaa ja samalla monivivahteista tekstiä. Se harvalla kirjoittajalta nykyisin onnistuu.

Itse kirjan sisällössä suuri osa on jo aiemmin tuttua ja monissa erilaisissa medioissa meille esille tuotua. Uskomaton on kuitenkin Jussi Halla-Ahon seuraavanlainen toteamus: ”Inhoan sitä, että sivilisaationi tekee hidasta itsemurhaa. Sydämeni särkyy, kun katselen miten läntinen maailma, joka kerran niin urheasti vastusti kommunismia ja välttyi siltä, on nyt vapaaehtoisesti uppoamassa uuteen painajaiseen. Pimeä aika on alkamassa”.

En vain voi tällaisena yksinkertaisena lukijan ymmärtää tohtorismiehen tietämättömyyttä historiasta. Ei vaadi suurtakaan lukemista, kun saa tietää miten kulttuurit ovat historiassa syntyneet ja kuolleet eli näivettyneet ja uudenlaisiksi muuttuneet. Niin on käynyt Antiikin Rooman tai Kreikan kulttuureille, Egyptin vanhalle kulttuurille ja Kiinan useallekin eri kulttuurille. Suosittelen tohtorille luettavaksi 10 osaista teosta Histoire Générale des Civilisation, siitä sen tietää todelle hyvin. Tai sitten hiven pienempi yleisesitys eli Oswald Spenglerin Länsimaiden perikatu: Maailmanhistorian ääriviivoja, joka on lyhennettynä ilmestynyt 1961.

Jonkinmoista pelkoa herättää tietenkin Halla-ahon antisemitismi, eli juutalaisvastaisuus, joka saa jotenkin irvokkaita ja suureen tietämättömyyteen perustuvia ajatuksia. Tai sitten no ovat populismin kauniita kukkia ja vääriä tietoja. Halla-aho pitää valkoista rotua mahdollisimman älykkäänä ja kaiken tietävänä. Alempana ovat tietenkin islamistit, jotka ovat pääsääntöisesti arabeja ja kaikki mustat. Kolmannen alemman älykkyysluokan muodostavat Mooseksen uskoiset eli juutalaiset. Mieleeni tulee vaan yksinkertainen kysymys, että miten esim. Albert Einstein, joka on juutalainen, sijoittuu älyllisesti alempaan luokkaan kuin Halla-aho?

On lisäksi muistettava se ihmeellinen tosiasia, että 60 prosenttia tieteen Nobel palkinnoista on mennyt askenaasijuutalaisille. eli ovatko he jetenkin alemman luokan ihmisiä? Tai olivatko Sigmund Freud tai Henry Kissinger toisen luokan ihmisia, kuten Jussi Halla-aho antaa ymmärtää ja pukee sen vielä antisemitisiksi sanoiksi. Tämän juutalaisryhmän koko on noin 8 miljoonaa ihmistä, eli heitä on noin80 prosenttia juutalaisten koko ryhmästä. Eli ei siis kovin merkittävä lukumäärä, mutta tiedettä he osaavat tehdä.

Lisäksi on pieni pelko omissakin persuksissa. Olemme saaneet valmiiksi geenitestin, ja tulosten mukaan meidän perheen miehillä on Y-kromosomi, joka on tyypillinen juuri askenaasijuutalaisille, Se on perintöä isoisäni isältä, josta nyt siis tiedämme hänen sukunsa geeniperimän. Eli miten käy minun ja muiden perheemme jäsenten, jos Halla-aho saa valtaa enemmän kuin paljon? Odottaako meitä sama kohtalo kuin sukulaisiamme Venäjän länsiosassa sekä Saksassa ja itäisessä Euroopassa ennen toista maailmansotaa?

Millainen on mies, joka moisia sammakoita suustaan päästää ilmoille ja moisia ajatuksia edes pystyy aivoissaan viljelemään? Minusta tämä teos antaa Jussi Halla-ahosta melkoisen ristiriitaisen kuvan, tai kaveri on jo itsessään monien ristiriitojen ilmentymä. Hän on kotoisin, noin vanhempiensa puolesta Alajärveltä, joka on tavallaan paikalleen pysähtynyt kepulainen kunta, ja jossa Kepu käyttää suvereenia valtaa kunnallisissa asioissa. Isän tausta on maalainen, mutta äiti on ruotsinkielistä porvarillista virkamiessukua tai sanotaanko säätyläistä perua. Eli ristiriita on jo perimässäkin, eli jossain vaiheessa ilmeisesti äidin suku on mamuja, noita Halla-ahon kovasti pelkäämiä olioita.

Työelämässä Halla-aho ei ole koskaan tehnyt oikeita töitä, Kun hään opiskeli, niin valinta oli mielenkiintoinen, mutta ei sen kautta mitään uraa saanut. Kun Hän valmistui, niin apurahoilla suuren osan väitöskirjatyötään mies rahoitti. Ei vaan urennut yliopistossa, vaan se oli pakko etsiä politiikasta. Yliopiston uran esteenä olivat Halla-ahon mielipiteet ja ne olisivat useissa Euroopan valtioissa rikollisia ja tuomiot pamahtelisivat.

Tärkein elinkeino oli tietenkin varakkaanvaimon saaminen, ja siinä tämä tohtorismies onnistui melkoisen hyvin. Vaimon suku omisti kivitalon ja varmasti muutakin varallisuutta melkoisesti. Talo sijaitsee Helsingin kalleimpiin kuuluvassa Eirassa. Moraalisesti vaimo on tukenut Halla-ahoa totaalisen uhrautuvasti, vaan Jussi ei ole samaan pystynyt, seurauksena ainakin yksi lehtolapsi. Vaimo on muuten jatkanut uraansa yliopistolla.

Mutta nähdäkseni kaiken takana on eräänlainen narsismi, jonka perusteena on tarkka suunnittelu ja kaiken toiminnan laskelmallinen toteuttaminen. Oli Halla-aho vaan niin hankala saada puolueen jäseneksi, mutta kun sitten hetki oli kypsä ja kansa valmis hurraamaan miehen johtajaksi johtajan paikalle, niin kyllä tehtävä innosti. Joskin tulee ajatuksiin eräänlainen autistinen käyttäytymishäiriö, jonka olennainen osa on kyvyttömyys kokea tai tuntea empatiaa. Lisäksi keskittyminen hyvin kapeaan maailmankuvaan lienee yksi osoitus juuri jonkinlaisesta autismista. Toisaalta autismin saaneet henkilöt ovat hyvin älykkäitä ja taitavia omalla erityisalallaan.

Halla-ahon ulkoinen habitus poikkeaa tyystin hänen esikuvistaan. Tietenkin maailma on muuttunut ja nyt arvostamme tavallisuutta ja arkipäiväisyyttä kaikessa. Niin tämäkin eiralaisessa luksusasunnossa majaileva haluaa saada kansan kannatuksen olemalle melko nurkkavierun oloinen ja tapainen.

Kuitenkin puheet ja kirjoitukset edeltävät tekoja. Mutta maahanmuutto on vai uksi melko vähäinen osatekijä tekemisen ja osaamisen suuressa kentässä. Oikeastaan mitään muuta kuin maahanmuuttoa Halla-aho ei ole tekemisissään ja sanoissaan käsitellyt. Tai ainakin kaikki on kytköksissä tavalla tai toisella juuri maahanmuuttoon.

Itse henkilökohtaisesti uskon, että vaikka kansa äänestäisi persut suurimmaksi eduskuntapuolueeksi, niin hallituksen muodostaminen Halla-ahon johdolla voi tulle vaikeaksi tai ehkä jopa mahdottomaksi. Itse toivon viisautta Suomen kansalta ja kykyä ajatella itsenäisesti ja demokraattista yhteiskuntaa rakentavalla tavalla

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.