Iivanoiden röyhkeydellä ei ole rajaa

17.1.2023

Bengt Jangfelt

Venäjä

Aatteet ja ideat Pietari Suuresta Putiniin

(Vi och dom. Bengt Jangfelt on Ryssland som idé)

Suomentaneet Veli-Pekka Ketola ja Taina Wendorf

Siltala, Helsinki/Keuruu, 2022, 214 s.

Jos joku kirja voi järkyttää maailmankuvaa, niin juuri tämä lukemani kirja pystyi se tekemää. Vielä kun lehdet kertovat, että Venäjä aikoo tuoda uuden armeijakunnan Karjalaan, niin sitä suuremmaksi järkytykseni ja sen myötä pelkoni kasvaa.

Kirjan nimi on valittu hyvin mielenkiintoisesti, sillä oikeastaan Pietari ns. Suuri, on ollut vain eräänlainen välivaihe Venäjän suhtautumisessa Eurooppaan ja eurooppalaisuuteen. Putin on palauttanut venäläisyyden ns. korkean moraalin. Mitä sillä oikein tarkoitetaan, eli on oikeus surmat viattomia siviilejä ja lapsia ohjuksilla. Tosin Jangefelt hienosti ja todella karmivasti käy tämänkin uskomattoman myytin kimppuun. Tietenkin monimiljoonaiseen kansaan mahtuu hyvin erilaisia sukukuluttajia kuin myös niiden parsijoita.

Suuri enemmistö, ja eritoten Venäjällä, on todella höynäytettyä ja virallisesti johdateltua uskomaan tarinat ylevästä ja moraalisesti korkeasta kansasta. Voi kutenkin käydä niin kuin Jangfelt toteaa siteeratessaan 1853 – 1900 elänyttä venäläistä ajattelijaa Vladimir Solovjeviä, että:

”Kansallinen itsetietoisuus on yksi asia; mutta kun kansan itsetietoisuus muuttuu itsetyytyväisyydeksi ja itsetyytyväisyys lähenee itsepalvontaa, sen luontainen seuraus on itsetuho; satu Narkissoksesta on kehotus yksilöiden lisäksi kokonaisille kansoille.”

Kun en halua kerrata tässä kaikkea sitä kamaluutta, jota kirja pitää sisällän, niin Suomelle on erään Putinin läheisen neuvonantajan toimesta valittu samanlainen kohtalo kuin On tällä hetkellä Ukrainalla. Tämä neuvonantaja on vuonna 1962 syntynyt Aleksander Geljevitš Dugin, jota kutsutaan vieläpä Putinin pääideologiksi. Tämä verihurtta on todennut mm. meille hirvittävää tekstiä:

”Lukuun ottamatta Viroa (joka aikoinaan kuului Saksalaiselle ritarikunnalle) aiemmat neuvostotasavallat, kuten Puola, liitetään Venäjän valtapiiriin. Myös Suomi sulautetaan Venäjään osana Karjalan autonomista tasavaltaa (perustettu neuvostoaikana).”

Siis jopa virallisella taholla puhutaan maamme liittämisestä Venäjään. Viro puolestaan jäisi liitoksen ulkopuolelle koska se on vanhaa saksalaiselle ritarikunnalle kuulunutta aluetta. Mutta eikä tämä onneton ideologi tiedä, että Suomi on vanhaa Ruotsalaista aluetta, johon kuuluivat muinoin jopa Nevankin rannat.

Nyt pitää vaan Suomenkin tukea Ukrainan taistelua iivanoita vastaan kaikilla mahdollisilla tai jopa melkein mahdottomillakin tavoilla. Van näin pystymme pelastamaan oman maamme, kun sen vuoro tulee iivanoiden halutessa laajentua.

Tärkeintä olisi lähettää meiltä Suomesta Leopardeja Ukrainaan, sillä ne olisivat todellisia sota-aseita, joita siellä nyt tarvitaan. Lisäksi me tarvitsemme Naton suojaa ja kaksinkertaistaa tulevien hävittäjien lukumäärän. Ja lopettaa vastuuttomat puheet jostain säästöistä.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.